(: Facebook Page :)

Please scroll down for link exchange ;)

Thursday, December 9, 2010

Asyik Karok Je, Jom Tengok Burung Pulak. Burung Apa?

Hye. Salam Khamis.
Entry lepas memang entry luahan perasaan je. So abaikan aje =) Ehh tajuk nak panjang je. Biasa la, aku tak reti buat tajuk berkaitan SEO ni. Hehehehe. Selama ni entry kalau enjoy, mesti karok bowling, karok bowling. Biasa lah, tu aje aktiviti kegemaran remaja zaman sekarang. Sekarang jom kita tengok burung. Burung apa? Burung apa? Burung apa? Keh keh, annoying tak? xD 

Cuti-cuti sekolah ni, saudara belah abah aku dari Batu Pahat, Johor jalan-jalan datang KL. So ada la diorang ajak jalan-jalan KL. Pagi tadi, abah aku ajak pergi jalan-jalan area KL nun. Area KL Birds Park, Planetarium sana. Tahu tak kat mana? Tak tahu pergi google lah xD Kalau ikut, Birds Park ni dah banyak kali jugak kot aku pergi. Dalam 2-3 kali. Bila makin besar, makin excited pulak aku tengok burung-burung tu. Ehh pelik kan aku? Hahahahak. Kitorang pergi 3 tempat je tadi. Muzium Kesenian Islam, Birds Park dan Planetarium Negara

Muzium Kesenian Islam sekarang ada Monumen Islam India.
Destinasi pertama : Muzium Kesenian Islam. Okay, honestly, kalau pergi muzium-muzium ni aku tak reti. Kah kah. Yelah, masuk jalan-jalan, diam-diam, tak leh amik gambar. Aku mana reti duduk diam walaupun aku ni pendiam orangnya. Hak hakk. Masuk jalan 1 aras je, anak sedara aku, Eva dah mengadu lapar, dan mula la merengek-rengek nak makan. So terpaksa la keluar carik makan, dari biar dia merengek. Aku pun lapar sebab tak breakfast. Hohoh. Tapi aku tak merengek lah, hek hek. Ada bayaran masuk okay? Jangan ingat free. Berapa tu aku tak ingat. He he he.

Gambar masjid dekat India kot? Aku dengan anak sedare aku, 2 lagi tu sepupu aku.
Destinasi Kedua : KL Birds Park. Ada apa? Ada burung lahh. Burung apa nak? Semua ada ! Ngeh ngeh ngehhh. Penat woh berjalan dalam park tu. Anak sedara aku siap dah berdukung. Aku pun rasa macam nak berdukung. Kah kah kah gilo. Bayaran masuk pun dah mahal. Kalau adult, range RM20-25 kot. Budak-budak  belas ringgit. 
Entrance. Ehh takde burung pun? =.=
Burung paling comel adalah Burung Hantu. Siyes, tengokk, comel dia tido. (Tido la kan siang2?) Biasa la, aku kan sespesis dgn burung hantu. Keh keh.
phewww. Berlagak sey! 
Sedara belah abah aku, kecuali si kecik tu. Hehe
Destinasi Ketiga dan terakhir : Planetarium Negara. Hah Planetarium ni 1st time kot aku  masuk. Bila dah masuk macam takde benda pun? Extranya, ada tayangan dalam planet. Bukan tayangan macam wayang tu 4 segi. Tapi ni ko tengok wayang kat atas yang curve tu. Wui paham tak? Aku pun tak tahu macam mana nak paham kan =_____= Abaikan. Ha ha. Ni pun ada bayaran masuk gak. Grrrrr.

anak sedare aku BUKAN adik. 
Dalam Planetarium ni saja buat perangai jakun tekan-tekan apa button yang boleh tekan. Kah kah. Baru feel buat perangai jakun, kalau kau jalan tengok je, takde feel, nanti bosan pulak. Haha. Kitorang sakan berjalan sampai lupa lunch. Punyalah semangat. Bila dah on the way balik baru terasa lapar. Keh keh. More pictures kat Facebook aku. 

Shawl aku pakai tu kan kan, aku beli dekat Ayunar. Hehehe tak pepasal promo? Macam la cantik sangat aku pakai. Keh keh, actually saja nak bagi tahu tu shawl baru. Hahaha ery gilo. Sekian. Bye. 


Aku nampak tembam je. Sape setuju? >.<
Dengar kata, esok (Jumaat) result exam UKM keluar.
Matikkkkk.

25 comments:

  1. ngahahahah! sengal ery sengal.. eh aku tak pernah pergi yg tempat burung tuh. ko cakap 20-25 harga adult? g mati aku tak pergi. ahahahha :D

    ReplyDelete
  2. heee.. saye pon spesis burung hantu. malam tak tdo. btw, comelnyeee adek awak. hehe

    ReplyDelete
  3. pergh cun gambar BC.. =)
    smart2..

    ReplyDelete
  4. woo..last aku pegi birds park tu masa umur 6thn..ahazkk..

    ReplyDelete
  5. tiga2 tempat tu tak pernah pegi
    he he he

    ReplyDelete
  6. burung hantu mmg comel!!wee~
    http://bicarasigadisdesa.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. da lama da xpi tempat tempat cm gini :)

    ReplyDelete
  8. wakakaka... aku ingat burung murai... ngeh3

    ReplyDelete
  9. hehek...mcm rombongan masa sekolah2 dulu la pulak g planetarium :p

    ReplyDelete
  10. err planetarium tu kat mana huhuhu

    ReplyDelete
  11. tak pernah pun datang taman burung kl tu. best ke ery? hehe

    ReplyDelete
  12. @efyna.pinkladies
    bukan dah tulis kat atas tu "anak sedare" ?
    hurmmm.

    ReplyDelete
  13. @J.M.R
    ahahaha 1st time aku gi lebeh kurang umur camtu gak la
    ;P

    ReplyDelete
  14. @Linglung
    time sekolah tak merasa weh pergi
    dah besar la baru pergi
    ahahahaha

    ReplyDelete
  15. wah shawl baru ye.. buka ar bisnes shawl..mesti ramai nak beli :D

    ReplyDelete
  16. lamanya aku xmenjejakkan kaki dekat muzium kesenian Islam tu

    P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

    ReplyDelete
  17. mak oii mahalnye. sumpah xnak masuk tmn burung tu

    ReplyDelete
  18. wah bestnya jalan2x...


    jom join contest saya...hadiahnya tiket wayang utk 2 orang utk 10 pemennag bertuah...klik http://ellismelia.blogspot.com (di entri sticky post)

    ReplyDelete